14 Ocak 2013 Pazartesi

Yozgat Akdağmadeni Müftülüğü 'Aile İmamı' Projesi Başlattı


            Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı 'Aile hekimliği' uygulamasından sonra Yozgat Akdağmadeni İlçe Müftülüğü de 'Aile İmamlığı' projesi başlattı.
             Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı 'Aile hekimliği' uygulamasından sonra Yozgat Akdağmadeni İlçe Müftülüğü de 'Aile İmamlığı' projesi başlattı. Proje ile din görevlilerinin caminin hitap ettiği bölgedeki ailelerin sorunlarıyla yakından ilgilenmesi ve dini konularda yardımcı olmaları hedefleniyor.
Akdağmadeni İlçe Müftüsü Faruk Latifoğlu, müftülük olarak vatandaşlara daha yakın olmak, birlik beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmek için 'Aile İmamlığı Projesi'ni uygulamaya koyduklarını söyledi. Müftü Latifoğlu, "İmam demek sadece camiye gidip cemaate namaz kıldırmak ya da ezan okumak değil. Nasıl bir öğretmen öğrencileriyle yakın iletişim kurup, onlarla bire bir ilgilenerek başarılı olmalarını istiyorsa bizlerde vatandaşlarımızın dini yönden eksiklerinin tamamlamasını istiyoruz. Bu bizim görevimiz. Bunu yapabilmek içinde farklı uygulamaları hayata geçiriyoruz. Projemiz vatandaşın sadece camiye gelip ya da gelmemesiyle ilgili değil. Nasıl ki aile fertleri bir çocuğunun yada bir akrabasının yardıma ihtiyacı varsa, sıkıntısı varsa onu çözmek için hep birlikte çaba sarf ediyorsa bizlerde beraberce bu gibi durumların aşılması için mücadele edeceğiz." diye konuştu.
           Önümüzdeki günlerde bütün imamların, müezzinlerin mahalledeki evleri tek tek ziyaret edeceğini anlatan Müftü Latifoğlu, "Bir program dahilinde Akdağmadeni'nde ne kadar aile varsa hepsini teker teker ziyaret edeceğiz. Evleri yarım saatliğine, bir saatliğine ziyaret edeceğiz. O insanlarla konuşup görüşeceğiz. İnsanlarımızın bize gelmesi değil, bizim gitmemiz lazım. Onların gelmesini beklemeyeceğiz. Akdağmadeni insanı çok misafirperver. Bizi en güzel şekilde karşılayacağını biliyorum." şeklinde konuştu.
İlçe Merkez Haseki Camii'nde başlattıkları uygulama ile sabah namazlarını hatimle kıldıklarını ifade eden Latifoğlu, "Böyle bir uygulama başlattık. Hatimle namazdan sonra cemaatimizle beraber güzel bir kahvaltı, o kahvaltıdan sonra her cuma sabahı cemaatimize bir hadis dersi yapmayı planladık. Amacımız burada insanlarımızı sabah namazının o huzurunu, o manevi hazzını ve bereketini hissettirmek. Cemaatimizle beraber olmak, cemaatimizi artırmak ve özellikle gençlerin gelmesini sağlamak." şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder