22 Ocak 2013 Salı

3. ETAP TOKİ KURALARI ÇEKİLDİ


     Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Akdağmadeni'nde yapılacak 3.Etap 424konut için kura çekimi yapıldı.
       Belediye Kültür Merkezinde noter huzurunda yapılan çekilişe İlçe Belediye Başkanı Suphi Daştan, Belediye Meclis Üyeleri ve konut için başvuru yapan çok sayıda vatandaş katıldı.
Çekiliş öncesi bir konuşma yapan İlçe Belediye Başkanı Suphi Daştan, İlçe halkının kendisine verdiği göreve leke düşürmeden bugünlere kadar getirdiğini belirterek, "Nasıl Türkiye hızlı bir değişim geçiriyorsa Akdağmadeni de bu değişimden nasibini alıyor. Bugün Akdağmadeni İlçesi İç Anadolu'da en hızlı gelişen ilçelerden biri haline geldi. İlçemizde eskiden su taşıyarak su ihtiyacını gideriliyordu. ilçeye saniyede 30 litre su veriliyordu Biz belediye olarak belediye imkanlarıyla şu an ilçemize saniyede 90 litre su veriyoruz" dedi.Akdağmadeni Belediyesinin 1862 yılında kurulduğunu ve Beyoğlu Belediyesinden sonra en eski belediye olduğunu  vurgulayan Başkan Daştan, ".Bu yıldan 2004 yılına kadar ilçeye yapılan kanalizasyon 26 kilometredir. Bizim hizmet yılımız 8 yılda yapılan kanalizasyon 85 kilometredir. Akdağmadeni gerek hükümetin gerek belediyenin hizmetleri ile gelişiyor güzelleşiyor göç alıyor ve kıymetli bir ilçe haline geldi. Akdağmadeni gelişmeye devam edecek. Yozgat'ta nüfusu artan tek ilçe Akdağmadeni ilçemizdir" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın katkılarıyla ilçeye 4 yıllık sağlık meslek yüksekokulu kazandırıldığına değinen Başkan Daştan, "Bu büyük bir nimettir. İlçe halkımız evde çorba içip üniversite okuyacak. Bu kazandırdığımız fakülte ilçemizin vizyonunu değiştirecek.Akdağmadeni Belediyesinin 2012 yılı yatırım bütçesi 15.5 milyondur. Bu bütçe belediye kaynaklarının bütçesidir. 2013 yılında da bu hizmetin fazlasını yapacağız" diye konuştu.
2004 yılında ön talep almadan yapılan 192 konutun satışında sıkıntı yaşadıklarını ve daha sonra yapılan 2. etap konutlardan 14'ü elimizde kaldığını ifade eden Başkan Daştan, "bunlara 170'e yakın başvuru oldu. 3. Etap konutların da yapılması için müracaata bulunduk ve 176 adet daha yapılması kararı alındı. İlçeye yapılması planlanan 3. Etap 176 konut için 690 kişinin müracaat yapılınca, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın desteği ile bu sayıyı 424'de çıkardık" dedi. .
Yapılan konuşmanın ardından 3. Etap TOKİ kuraları çekilişinde hak sahibi olanlar sevinç yaşarken, ev sahibi olamayanlar üzüntü yaşadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder