24 Ocak 2013 Perşembe

‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' Kampanyası


Memur-Sen'in kamuda kılık-kıyafet serbestliği için başlattığı 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyasının Akdağmadeni ayağının ilk standının açılışını, Eğitim-Bir-Sen ilçe temsilcisi Kenan Önal yaptı.
Stant açılışında konuşan Eğitim Birsen İlçe temsilcisi Kenan Önal, bu milletin, “1982 Anayasası ile birlikte Devlet Memurları Kanunu'na tabi bir kılık-kıyafet yönetmeliği çıkartıldığını belirten Önal, yönetmelikte; erkeklerin saç tarama biçiminden bıyıkların üstten alınamayacağına ve kravatlı olma mecburiyetine; kadınların ise ne giyip giyemeyeceğinden başının açık olacağı şeklindeki çağ dışı yaklaşımlar olduğunu görüyoruz. 12 Eylül 2010 Referandumu ile millet toplumsal sözleşmeye 'evet' diyerek nasıl bir demokrasi ve özgürlük istediğini ortaya koymuştur” dedi.
Önal, Kamu dairelerinde çalışan özellikle başörtülü kadınların devlet dairelerindeki sıkıntılarını dile getiren konuşmasında “Devlet dairesinde aynı inanca mensup erkek arkadaşlarımız görevlerini rahatlıkla yapabiliyorken, başını açan kadınlarımız görevlerini rahatlıkla yapabiliyorken, inancı gereği başını örtenler kadınlar kamuda görev yapamıyor.  Başını örten kadınların kamuda çalışma hakkını elde etmelerini sağlamak için imza kampanyası başlattık”.
Önal, sözlerini şöyle tamamladı: “Milletimize çağrım; Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verildiği dönemlerimizde bu haklarının tam anlamıyla yerine getirilmediğini ve bu haklarının ellerinden alındığını belirterek, kamuda başörtüsünün özgürleştirilmesi için Bir İmza da sen at” diyerek sözlerini tamamladı.
Yerel Medya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder