22 Mart 2013 Cuma

ZAMBAK ÇOCUK TİYATROSU AKDAĞMADENİ’NDE


Akdağmadeni ilçesinde İlkokul öğrencileri ve Tiyatro seven veliler Zambak Çocuk Tiyatrosu ile eğlenceye doydu.
Akdağmadeni’nde faaliyet gösteren ve Zirve Kitapevi sahibi Uğur Satılmış’ın öncülük ettiği tiyatro oyunu, Akdağmadeni Belediye Düğün Salonunda sahnelendi. Yoğun Bir katılımın gerçekleştiği tiyatro 2 oturumda sahnelendi.
                Sergilenen tiyatronun amacının 'ders çalışma, iyi insan olma, temiz olma, saygılı olma' gibi değerlerin eğitimini vermek olduğunu söyleyen Satılmış, oyunun şu ana kadar yaklaşık olarak 30 ilde, 70 ilçede sahne aldığını ifade etti.
Çocukların keyifli dakikalar geçirdiği oyunda kuklalar aracılığı ile güzel alışkanlıkların önemi vurgulandı. Tamamen ücretsiz olarak düzenlenen programa ilginin yoğun olmasından dolayı memnuniyetini ifade eden Satılmış, İlçemize sosyal-kültürel açıdan gelişimine katkı sağlamak için bu tür organizasyonları yapacaklarını açıkladı. Satılmış, İlçe halkına iyi bir okuyucu olmaları için ve kitaplarla barışık olmalarını sağlamak için Nisan 2013’de de bir kitap fuarı düzenleyeceğini açıkladı.
Satılmış, “Mikrobistan” adlı oyunu sergilemek için bizleri kırmayarak buralara kadar gelen ve çocuklarımıza bu güzellikleri yaşattıkları için tiyatro oyuncalarına teşekkür etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder