13 Mart 2013 Çarşamba

Akdağmadeni Ziraat Odası'ndan Sertifikalı Fidan Satışı Başladı


Yozgat'ın Akdağmadeni Ziraat Odası Başkanı Eyyup Elmalı, her yıl düzenli olarak başlattıkları sertifikalı fidan satışlarının başladığını söyledi.
Fidan satışlarıyla ilgili açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Eyyup Elmalı, Her yıl düzenli olarak fidan satışlarını gerçekleştirdiklerini, bu sayede köylerde modern ve daha verimli meyve bahçelerine kavuştuğunu belirterek, "Satışı yapılan fidanlardan tamamen kar amacı gözetmeksizin ilçe halkımıza ceviz, kayısı, armut şeftali, dut, bodur elma gibi ağaçların bölge şartlarımıza uygun fidanları ilçe halkına satışa sunduk" dedi.
Amaçlarının çiftçilerin daha verimli ve daha modern bahçe kurmalarını sağlamak kendilerine ait meyve bahçesi kurmasını sağlamak olduğunu ifade eden Elmalı" Çiftçilerimizin klişeleşmiş yöntemlerle tarım yapıyor. Bizim çiftçilerimizden isteğimiz arazilerinden en az bir dönümünü meyve yetiştirmelerini istiyoruz" dedi. Elmalı, Meyve yetiştiriciliğinde hedefinin 5 yılda 100 bin meyve fidanını toprakla buluşturmak olduğunu sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder