13 Mart 2013 Çarşamba

Küçük Yaşta Öğrendiği Bağlamayı Artık Kendi Üretiyor

Özkan Yüksel

İlçemiz Akdağmadeni’nde 15 yıldır müzisyenlik yapan Özkan Yüksel(24) küçük yaşta
çalmaya başladığı bağlamalarını kendi atölyesinde üreterek hem çalıyor hem satıyor.

Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesinde 15 yıldır bağlama çalıp müzisyenlik yapan Özkan Yüksel (24) artık çaldığı bağlamaları kendi üretiyor.
Ürettiği bağlamaların büyük çoğunluğunu gurbetçiler vasıta ise ile Avrupa’ya gönderen Yüksel, ayda 5 bağlama üretebildiğini, bazı bağlamaların ise üretiminin 1 ayı bulduğunu söyledi.
15 yıl önce bağlama çalmak için uğraş veren ve bağlama çalıp küçük yaşta müzisyenlik yapmaya başlayan ve Kendine ait bir atölyede 5 yıldır bağlama yapan Yüksel, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Özkan Yüksel, bazı bağlamaları ise yaklaşık 1 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Yüksel, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi.
Bir bağlamanın oluşumunda ağacın önemli olduğunu ifade eden Yüksel, belli bir süre geçtikten sonra ağaçları kuruttuğunu ve daha sonra gerekli işlemleri yaparak bağlamanın ortaya çıktığını söyledi. Ayda 5 tane bağlama yaptığını vurgulayan Özkan Yüksel ,İyi bir bağlama 5-6 yıl kurumuş bir dut ağacından ortaya çıkıyor. Bağlamaları ağırlıklı olarak yurt dışına, gurbetçilerin yoğun olduğu ülkelere gönderiyorum. Onlar yazın izine geldikleri zaman bağlamalarını buradan alıp gidiyorlar. Başta Almanya, Avusturya,Hollanda ve Fransa olmak üzere yurt içinden de gelen talepler doğrultusunda bağlama üretiyorum.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder