28 Mart 2013 Perşembe

TÜRK KIZILAYI AKDAĞMADENİ’NDE KAN BAĞIŞI STANDI AÇTI


       
Türk Kızılayı Akdağmadeni’nde kan bağışı stant’ı açtı.
Türk Kızılayı İlçede hava şartlarının iyi olmaması durumundan Belediye düğün salonunda bağışları kabul ediyor.
Yozgat Kızılay Kan Bağışı Merkezi Doktorlarından Selçuk Cansız 3 kişilik bir ekiple çalıştıklarını ifade ederek, kampanyanın 3 gün devam edeceğini ve Cuma akşamı saat 16:00’a kadar bağışları alacağını kaydetti. Dr. Cansız, Türk Kızılayı Türkiye’nin kan ihtiyacının bir çoğunu karşıladığını ve ileri yıllarda da tamamını karşılayacağını kaydetti. Düzenli olarak kan vermek isteyen vatandaşlarımızın kan verme periyodu Üç ayda bir olarak kan bağışında bulunabileceklerini söyledi.
 Toplanan kanların özellikle İç Anadolu Bölgesi'ndeki hastanelerde kullanıldığını belirten Cansız, "Bu gün sağlıklı olan bir insana, yarın geçirdiği bir kaza sonucu kan gerekebilir ya da yakınlarından birine kan lazım olabilir. Bu nedenle 'kan ver, hayat bul' diyerek vatandaşlarımızı bu kampanyaya çağırıyoruz. Kan vermek çok önemli ve bir o kadar da hassas bir iş. Sağlıklı bir insanın kan vermesinde hiç bir sakınca yok. Kan acil değil, sürekli olan bir ihtiyaçtır. Burada toplanan kanlar her akşam düzenli olarak Kayseri Bölge Müdürlüğü'ne gönderiliyor" diye konuştu.
Dr. Cansız, Akdağmadeni’nde yaz aylarında günde ortalama 60-70 kişinin kan verdiğini, kışın ise bu sayının 35-40'Lara gerilediğini anlattı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder