25 Aralık 2012 Salı

YEREL MEDYAYI SEVİNDİRECEK AÇIKLAMALAR


Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, gazeteci Dursun Erkılıç’ın hazırlayıp sunduğu Konya TV’deki Ankara’nın Zirvesi programına canlı yayın konuğu oldu. 

Kurum’un hizmetlerini anlatan Atalay, “Basın İlan Kurumu'nun önemli görevleri var” dedi. 
Gazetelerin ilan gelirlerinin artacağını söyleyen Atalay, yerel medyanın resmi ilan dışındaki büyük reklam pastasından da faydalanılması gerektiğini söyledi. 

GÜÇLÜ VE KALİTELİ BİR MEDYA… 

Bir soru üzerine, “Güçlü ve çok sesli bir medya oluşsun, düşüncelerini özgürce ifade etsin, Anadolu'yu da dünyaya tanıtsınlar istiyoruz” oiyen Mehmet Atalay şöyle devam etti: 

“Anadolu'nun dünyayı aydınlatmasında güçlü olsunlar, daha iyi gazetecilik yapsınlar, daha iyi teknolojiyi kullansınlar istiyoruz. Okuyucularına her şeyiyle daha kaliteli bir gazete sunsunlar, tirajları artsın istiyoruz. Büyük emek veren gazeteler ve gazetecilerimiz var. Ülkemize çok şey katacak birbirinden kıymetli arkadaşlarımız var. Biz istiyoruz ki hepsi etkin olsun. Yalnızca ilan almak için çıkmasınlar. Basın İlan Kurumu ne kadarlık ilan veriyorsa onun karşılığında yapılacak kadar gazetecilik yapmak olmasın, iyi gazetecilik olsun. Gazetelerin güçlerinin dağıldığını görüyoruz. İlan potansiyelleri belli. Bazı illerin kaldıramayacağı kadar gazete var. Bizim istediğimiz şu, hangi gazetenin yayın hayatına gireceğine karar veremiyoruz. Artık izin bile almıyorlar, bildirimde bulunup yayına başlıyorlar. Biz Basın İlan Kurumu olarak kime ilan verileceğine karar verebiliriz. Şunu diyoruz, 'Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.' Hak eden gazeteler gazeteciler Basın İlan Kurumu ilanlarından ve imkanlarından faydalanacak. Bunun dışındakiler yük olmasın, başkalarının hakkını yemesin. Gerçekten muhabirlik yapanlar daha iyi para alsın ki kendi şehrinde hizmet etmeye devam etsin. O zaman ne olacak bu kadar fazla gazete varken birleşmelerini tavsiye ediyoruz, müdahil olmuyoruz, kendi isteklerine bırakıyoruz. Bir fotoğraf çekiyoruz ve arkadaşlarımızın da bu konuda anlayışlı olmalarını bekliyoruz.” 

İNSANA YATIRIM ŞART 

Anadaolu’da geçmişte güçlü bir yerel basın geleneği olduğunu belirten ve bundan sonra o yönde değişimler olacağını vurgulayan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, “İnsana yatırım yaptığınız zaman bunun karşılığını alacaksınız” diyerek şunları anlattı: 

“Çok önemli gazeteler var, gümbür gümbür çalışıyor ve ulusal gazetelerden hiçbir farkı yok. O gazetelerin, onların mekanlarının da diğerlerine örnek olmasını istiyoruz. Sayı çoğalacak, en iyi muhabiri istihdam edeceksiniz. Elinizdeki muhabiri düzeltmek için eğitime göndereceksiniz, biz Basın İlan olarak eğitim veriyoruz. Bayramoğlu'ndaki tatil köyü olarak kullandığımız yerde yıl boyunca eğitimler vericez. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğümüz, kardeş kurumumuz onlar da eğitim veriyor. AA'yı ve TRT'yi de işin içine koyarsanız, onlar da ciddi hizmetler veriyor. Cemiyetler, iletişim fakülteleri el ele verdiği zaman bütün hizmetleri verirsiniz. Takım oyunu oynayıp, kırmadan dökmeden çalışmak gerek.” 

KOSGEB YARDIMCI OLABİLİR Basın İlan Kurumu’nun KOSGEB ile birlikte gerçekleştirdiği bir etkinliğe dair soruyu da cevaplayan şöyle konuştu: 

“KOSGEB neler yapabilir, başkanımız ile bir görüşme yaptık. Sanayi Bakanlığı temsilcisi olarak genel kurulumuzda yer alan Göksel Gündaş beyin fikriydi. KOSGEB ile bizi irtibatlandırdı. Yaptığımız ziyaretle neler yapılabileceğini konuştuk. Kobileri destekliyorsunuz, gelin gazetecilik yapan firmaları da destekleyin, neler yapılabilir bakalım dedik. Toplantı yaptık, gazete patronlarımızı ve KOSGEB yöneticilerini davet ettik. Bir milattı bu buluşma. KOSGEB'den bir şey talep ettiğiniz de cevap alamazsanız biz KOSGEB'den rica eder araya gireriz dedik. Birkaç gazete bir araya gelip matbaa kurabilir. Bu durumlarda KOSGEB yardımcı olsun istiyoruz.” 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder