25 Aralık 2012 Salı

Akdağmadeni Orman Fidanlığı’nda 9 kişi 30 hektar alanda yılda ortalama 10 milyon fidan üretiyor


Akdağmadeni Fidanlık Şefi Gülşah Arıcan, ilçeye bağlı Yukarıçulhalı köyünde bulunan orman fidanlığında, 1şef, 1 orman muhafaza memuru ve 7 kadrolu işçi ile 30 hektar alanda yılda ortalama 10 milyon fidan ürettiklerini bildirdi.

Arıcan, “Üretilen fidanlar, talepler doğrultusunda Yozgat, Kayseri, Sivas, Tokat, Kırşehir, Elazığ, Malatya gibi illere gönderilerek Türkiye’nin ağaçlandırılmasına büyük katkı sağlanmaktadır” dedi.

Akdağmadeni Fidanlık Şefi Gülşah Arıcan, fidanlık olarak, Kayseri Bölge Müdürlüğü Sivas Fidanlık Müdürlüğü’ne bağlı 1şef, 1 orman muhafaza memuru ve 7 kadrolu işçi ile fidan üretimi yaptıklarını söyledi.

1990 yılında Akdağmadeni ilçesinde kurulan orman fidanlığının 30 hektar alanda üretim yaptığını belirten Arıcan, şu açıklamada bulundu:

“Kapasite olarak fidanlığımız Türkiye genelinde dördüncü sırada yer almaktadır. Fidanlığımızda ağırlıkla karaçam ve sarıçam üretilirken, bunun yanında kuşburnu, ahlat, akasya, alıç, dağ eriği, mahlep, huş, leylak, ardıç, servi, mazı gibi ağaç türlerinin fidanları yetişmektedir. Yıllık ortalama 10 milyon fidan üretilmekte ve üretilen fidanlar talepler doğrultusunda Yozgat, Kayseri, Sivas, Tokat, Kırşehir, Elazığ, Malatya gibi illere gönderilerek Türkiye’nin ağaçlandırılmasına büyük katkı sağlanmaktadır.”

Haber :ALi özdemir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder