28 Aralık 2012 Cuma

AFAD'dan Suriyelilere Destek



AFAD, "Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye" kampanyasına destek çağrısı yaptı.

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, sivil toplum kuruluşları ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılayı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan "Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye" kampanyasına destek çağrısı yaptı.
Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'deki olaylar sebebiyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan yüzbinlerce insanın, can güvenliği, açlık, susuzluk, barınma ve salgın hastalık gibi sorunlarla karşı karşı olduğunu ifade etti.
Bir insanlık borcu olarak, muhtaç ve mağdur durumda bulunan dost ve kardeş Suriye halkına insani yardım için vakit kaybetmeden harekete geçme ihtiyacının ortaya çıktığını belirten Yazıcı, şunları kaydetti:
"Türkiye Cumhuriyeti, yardımlaşma ve dayanışma duygusuyla halkımızın da beklentileri doğrultusunda muhtaç ve mağdur durumda bulunan Suriyeli sığınmacılara her türlü desteği sağlayacaktır. AFAD tarafından koordine edilecek bu kampanya çerçevesinde ilimiz genelinde de Başbakanlıkça belirlenen banka hesaplarına yatırılmak üzere il merkezi ve ilçelerde oluşturulan komisyonlar nezaretinde 2 ay süreyle yardım toplama faaliyeti başlatılmıştır. Halkımızın, ulusal ve yerel basınımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, kamu kurum kuruluşları ile her düzeydeki kamu görevlilerinin, meslek odalarının ve birliklerin bir insanlık görevi olan bu yardım kampanyasına gönüllü olarak her türlü desteği vereceklerine inancımız tamdır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder