28 Aralık 2012 Cuma

''Ani işitme kaybı ciddiye alınmalı''



Op. Dr. Raşit Cevizci: -''Kulakta yeni başlayan çınlama, işitme kaybı, dolgunluk
hissi olduğunda en kısa zamanda bir kulak burun boğaz uzmanına müracaat edilmelidir''


Akdağmadeni Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Raşit Cevizci, ani işitme kayıplarında vakit geçirmeden kulak burun boğaz hastalıkları uzmanına başvurulması gerektiğini bildirdi.
      Cevizci, yaptığı açıklamada, ani işitme kayıplarına erken müdahale edilmediğinde, kulakta kalıcı işitme kaybına neden olabileceğini söyledi.
      Ani işitme kaybında en kısa sürede kulak burun boğaz uzmanına başvurulması gerektiğini ifade eden Cevizci, sinirsel bir rahatsızlık olan işitme kaybının halk dilinde ''sinirin gribi'' olarak adlandırıldığını anlattı.
      Op. Dr. Raşit Cevizci, ''Ani işitme kayıpları bizim için ok önemli. Kulakta yeni başlayan çınlama, işitme kaybı, dolgunluk hissi olduğunda en kısa zamanda bir kulak burun boğaz uzmanına müracaat edilmelidir. Kulak önemi bir organ. Bir araştırmada duymayanlar ile görmeyenler arasında depresyon sıklığının, duymayanlarda daha fazla olduğunu belirlenmiş. İşitme kaybın tedavisi mümkün olan bir hastalık ancak hastalığa ne kadar kısa sürede müdahale edilirse o kadar iyileşme şansı mümkün'' diye konuştu.
      Cevizci, 5 hastanın, işitme kaybı yaşadıktan yaklaşık 2-3 sonra kendilerine başvurması nedeniyle müdahalede geç kalındığını anlattı.

Haber: Ali Özdemir
Yayın: Akdağ Haber Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder