29 Ocak 2013 Salı

Akdağmadeni’ne 200 kişilik öğrenci yurdu yapılacak

Akdağmadeni
Kaymakamlığı

Akdağmadeni Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ilçe merkezine 200 kişilik öğrenci yurdu yaptıracak.

Kaymakamlık, yaklaşık 1 yılda tamamlanması planlanan yurt binasının inşası için ihaleye çıkıyor. İhale, 20 Şubat 2013 tarihinde Akdağmadeni Hükümet Konağı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı Toplantı Salonu’nda saat 11.00’de yapılacak.

İMAM HATİP MEZUNLARI YEMEKTE BULUŞTU


İlçemiz Akdağmadeni 1985-88 İmam Hatip Mezunları Ak Parti İlçe Başkanı
Adem Darımla'yı ziyaret ederek düzenlenen akşam yemeğinde bir aya geldi.
1985-88 İHL Mezunları Bir arada

Düzenlenen yemeğe,  Ak Parti İlçe Başkanı Adem Darımla, Açık Öğretim Lisesi Müdürü Osman Özdemir, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında görevli Bakan Danışmanı Mahmut Ballı, Avukat Ali Rıza Turhal, Mamak Belediyesi Basın Yayın Müdürü Ali Bozdağ, Eğitimciler Birliği Sendikası Şube Başkanı İlhan Eranıl, TİKA Uzmanı H. İbrahim Erbir, İşadamları Bilal Aydın ve Yusuf Yazan, Başbakanlık Çalışanlarından Eyüp Sevinç katıldı.
Ak Parti İlçe Başkanı Adem Darımla yaptığı açıklamada; Ankara'dan ilçe teşkilatımızı ziyaret ederek bizleri onurlandıran ve aynı zamanda 25 yıldır hiç bitmeyen dostluk bağımızın bizleri bir araya getirmesinden dolayı mutlu olduğunu söyleyerek teşekkür etti.
Darımla; Ayrıca İlçemize bağlı Ortaköy Köyü Muhtarı Helmi Demirel'in Daveti üzerine, teşkilatımıza ziyarette bulunan arkadaşlarımızla köye ziyarette bulunduklarını,  uzun yıllardır her bayram ve kış aylarında açılan Köy odalarını bizlere açarak çiğköfte ikramında bulunduklarını,  köy halkı ile bir araya geldiklerini söyledi.
Açık Öğretim Lisesi Müdürü Osman Özdemir; Bulunduğumuz bu ziyarette bizleri yalnız bırakmayan Sayın Adem Darımla'ya, Ortaköy Köyü Muhtarı Helmi Demirel'e ve Bizlere davet ve ikramlarından kaçınmayan Ortaköy Köyü halkına teşekkür etti.

Haber: Ali Özdemir

1 yılda 12 bin 485 kişi daha Yozgat'ı terk etti

12 Bin 485 Kişi Daha Ayrıldı

Yozgat hızla göç vermeye devam ediyor.Yozgat nüfusundaki hızlı azalma.Yozgat halkını endişelendiriyor
Kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu, “Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2012 Nüfus Sayımı Sonuçları”nı açıkladı. Buna göre Yozgat'ın toplam nüfusu 453 bin 211'e düştü. TÜİK'in verilerine göre 2011 yılı sonu itibariyle Yozgat'ın toplam nüfusu 465 bin 696 olarak belirlenmişti. Bu rakamlara göre 1 yılda 12 bin 485 kişi daha Yozgat'ı terk etti.

25 Ocak 2013 Cuma

Akdağmadeni'nde 9 Bin 300 Öğrenci Karne Aldı


Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde 2012-2013 eğitim-öğretim yarıyıl tatilinde 9 bin 300 öğrenci karnesini aldı.
Öğrencilerin Karne Heyecanı 

Atatürk İlköğretim Okulu'nda yapılan karne töreninde, öğrenciler, karnelerini, Akdağmadeni Kaymakamı H. Engin Sarıibrahim, Belediye Başkanı Suphi Daştan, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Kasım Gülek Özer ve Okul Müdürü Ersoy Ceylan'ın elinden aldı.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Kasım Gülek Özer, yaptığı konuşmada, 2012-2013 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sorunsuz bir şekilde bittiğini söyledi. Kiminin karnesi iyi kiminin de kötü olabileceğine dikkat çeken Özer, burada karnenin önemli olmadığını, önemli olanın iyi ilişkilerin geliştirilmesi olduğunu söyledi. Özer, şunları söyledi:

"15 günlük tatil süresince dinlenmek ve eğlenmek sizlerin en doğal hakkı. Bu süreyi verimli bir şekilde kullanarak hem tatilinizin keyfini çıkarın, hem de varsa kötü derslerinizi gözden geçirerek ikinci döneme hazır bir şekilde girin. Sizler, bizim yarınlarımız ve geleceğimizin teminatısınız. Hem bizim için hem de aileleriniz için olmazsa olmaz en değerli varlıklarımızsınız. Bu tatil sizin için iyi bir fırsat ve yeni bir başlangıçtır. Siz sevgili çocuklarımızdan isteğimiz, hem tatilinizi doya doya yaşamanız hem de bol bol kitap okuyarak zamanınızı iyi değerlendirmenizdir."

Arazi anlaşmazlığı ölümle bitti : 1 ölü 1 yaralı

Arazi Anlaşmazlığı
Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Altılı köyünde çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Altılı köyünde Oktay Yüksel, Mustafa Y. ve Mustafa A. arasında, arazi anlaşmazlığı sebebiyle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, Mustafa A. ve Oktay Yüksel, birbirlerine tabanca ve av tüfeğiyle ateş etti. Oktay Yüksel, olay yerinde öldü. Ağır yaralanan Mustafa A. ise Akdağmadeni Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

24 Ocak 2013 Perşembe

‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' Kampanyası


Memur-Sen'in kamuda kılık-kıyafet serbestliği için başlattığı 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyasının Akdağmadeni ayağının ilk standının açılışını, Eğitim-Bir-Sen ilçe temsilcisi Kenan Önal yaptı.
Stant açılışında konuşan Eğitim Birsen İlçe temsilcisi Kenan Önal, bu milletin, “1982 Anayasası ile birlikte Devlet Memurları Kanunu'na tabi bir kılık-kıyafet yönetmeliği çıkartıldığını belirten Önal, yönetmelikte; erkeklerin saç tarama biçiminden bıyıkların üstten alınamayacağına ve kravatlı olma mecburiyetine; kadınların ise ne giyip giyemeyeceğinden başının açık olacağı şeklindeki çağ dışı yaklaşımlar olduğunu görüyoruz. 12 Eylül 2010 Referandumu ile millet toplumsal sözleşmeye 'evet' diyerek nasıl bir demokrasi ve özgürlük istediğini ortaya koymuştur” dedi.
Önal, Kamu dairelerinde çalışan özellikle başörtülü kadınların devlet dairelerindeki sıkıntılarını dile getiren konuşmasında “Devlet dairesinde aynı inanca mensup erkek arkadaşlarımız görevlerini rahatlıkla yapabiliyorken, başını açan kadınlarımız görevlerini rahatlıkla yapabiliyorken, inancı gereği başını örtenler kadınlar kamuda görev yapamıyor.  Başını örten kadınların kamuda çalışma hakkını elde etmelerini sağlamak için imza kampanyası başlattık”.
Önal, sözlerini şöyle tamamladı: “Milletimize çağrım; Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verildiği dönemlerimizde bu haklarının tam anlamıyla yerine getirilmediğini ve bu haklarının ellerinden alındığını belirterek, kamuda başörtüsünün özgürleştirilmesi için Bir İmza da sen at” diyerek sözlerini tamamladı.
Yerel Medya

PEYGAMBER SEVGİSİ SALONA SIĞMADI


İlçemizde, faaliyetini sürdüren Akdağmadeni Sevenler Derneği (AKSEV) tarafından Peygamber Efendimiz'in (sav) hicri 1442. doğum yıl dönümü nedeniyle düzenlenen Kutlu Doğum Programı büyük ilgi gördü.

İlçe Belediye Kültür merkezin de düzenlenen programa İlçe Kaymakamı H.Engin Sarıibrahim, Belediye Başkanı Suphi Daştan, Yozgat İl Genel Meclis Başkanı Ayhan Can, AKSEV Başkanı Cengiz Gözalan ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.
Etkinliğe konuşmacı olarak Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bedir katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Prof. Dr. Ahmet Bedir,"Hz Hatice ve Hayatı" konulu bir konferans verdi. Konferansta Peygamber Efendimizin kişisel özelliklerine ve aile hayatına değinen Bedir, Hz. Hatice'nin maddi manevi kendini yetiştirdiğini ve entelektüel bir kadın olduğunu söyledi.
Programda, Hz. Muhammed'in hayatının konu edildiği "Sonsuz Nur" adlı kitap okuma yarışmasında dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. Program ilahi ve şiir dinletilerinin ardından son buldu.
Yerel Medya

İlçe Kaymakamı Sarıibrahim,internet mesajlarına cevap verecek



İlçemiz Akdağmadeni Kaymakamı Hüseyin Engin Sarıibrahim,1 ay önce yayına başlayan web sitesi ile de hizmet vermeye başlayan Akdağmadeni Kaymakamlığı, web sitesini interaktif olarak kullanmaya başlıyor.
Kaymakam Hüseyin Engin Sarıibrahim, vatandaşların dilek ve şikâyetlerini web sitesi üzerinden kendisine ulaştırabileceklerini belirterek, mesajları değerlendirip en kısa zamanda cevap vereceğini bildirdi.
Kaymakamlığa mesaj iletmek için, www.akdagmadeni.gov.tr adresindeki web sitesinin “Kaymakamlık” kategorisinde yer alan “Kaymakamımıza mesaj yazın” ibaresini tıkladıktan sonra açılan formu doldurmak ve “Gönder” düğmesine tıklamak yeterli oluyor.

Açık Ortaokul ve Açık Lise Kayıtları Devam Ediyor


Akdağmadeni Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erciyes, Açık Ortaokul ve Açık Lise 2012-2013 eğitim öğretim yılı 2. dönem yeni kayıt işlemleri devam ediyor.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erciyes, Açık Ortaokul için 1 Mart Son Başvuru tarihi, Açık Lise Kayıtları için isede 8 Şubat Son Başvuru tarihidir.
İlçemizde Açık Ortaokulda yüz Açık lİsede 600 civarında öğrenci olduğunu anımsatan Erciyes, Bu Açık ilköğretim sayesinde İlçenin Eğitim ve Öğretim seviyesi de yükseliyor
Açık Ortaokul ve Açık Lise öğrencilerinde, yaş sınırlaması bulunmadığını kaydeden Erciyes, kayıt başvuru evraklarını şöyle açıkladı: "İlköğretim-Ortaöğretim diploması, ara sınıflar tasdiknamesinin aslı, banka dekontu, 1 adet fo-toğraf, nüfus cüzdan fotoko-pisi" ile başvuru yapmaları gerekiyor. Diye Konuştu.
Yerel Medya

23 Ocak 2013 Çarşamba

Akdağmadeni’nde “Kutlu Doğum Haftası” Etkinlikleri Düzenleri



Peygamber Efendimizin hicri 1442. Doğum günü vesilesiyle Belediye Kültür Merkezinde “Kutlu Doğum Haftası” etkinliği düzenlendi.
İlçe Belediye Kültür merkezin de düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı H.Engin Sarıibrahim, Belediye Başkanı Suphi Daştan, Yozgat İl Genel Meclis Başkanı Ayhan Can, Oluközü Belediye Başkanı Halit Acun, AKSEV Başkanı Cengiz Gözalan ve çok sayıda ilçe halkı katıldı. Etkinliğe Konuşmacı olarak Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Pr. Dr. Ahmet Bedir katıldı. Saygı duruşu ve istiklal Marşının ardından, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Pr. Dr. Ahmet Bedir  konferans verdi.
Bedir , “Hz Hatice ve Hayatı” konulu verdiği konferansta kişisel özelliklerine ve aile hayatına değinen Bedir, Hz. Hatice’nin maddi manevi kendini yetiştirdiğini ve entelektüel bir kadın olduğunu söyledi. Herkesin bir arada yaşayıp sürdürdüğü bu hayatın sonunda tek başına sorgulanacağına dikkat çekerek konferansına son verdi.
Programda, Hz. Muhammed'in hayatının konu edildiği "Sonsuz Nur" adlı kitap okuma yarışmasında dereceye girenlere hediyeler verildi. Program İlahi ve şiir dinletilerinin ardından son buldu.

Okul müdürleri 3 aday arasından seçilerek atanacak


Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okul müdürlerinin atanması konusunda yeni bir uygulama üzerinde çalıştıklarını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yaptığı açıklamada, okul müdürlerinin atanmasına yönelik mevcut uygulamada sadece hizmet puanlarının esas alındığını, bunun beraberinde birçok mahsur ortaya çıkardığını ifade etti. Bakan Dinçer, şunları söyledi:
“Okul müdürü atamasında yine hizmet puanını esas alacağız. Daha sonraki yıllarda bu durum kariyer basamaklarıyla da ilişkilendirilecek. Ayrıca yazılı imtihan yapacağız ve bir mülakata tabi tutacağız. Sonra da başarılı olan üç kişi arasından il milli eğitim müdürü veya valinin seçeceği bir atama gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili bir hazırlık yürütüyoruz. Henüz süreç tamamlanmadı.”
Gaziantep’te şubat ataması isteyen kişi, on yıldır öğretmenimiz
Öğretmen ataması ve yer değişikliği konusunda da Bakan Dinçer, “Bugünlerde şubat ataması ve özür talepleri üzerinden yürütülen çalışmanın aslında AK Parti’ye ve Milli Eğitim Bakanlığı’na yönelik bir muhalefet çabası olduğunu görüyorum” diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep’te katıldığı bir açılış töreninde yaşanan olayın bu düşüncesini pekiştirdiğini vurgulayan Bakan Dinçer, şöyle devam etti:
“Gaziantep’te şubat ayında atama isteyen kişi on yıldır öğretmenimiz. Şubat ayı ataması onun sorunu değil ki. Bu açıdan bakıldığında bu günlerde yapılan bu tip taleplerin arkasında siyasi ve biraz da sendika destekli bir muhalefet çabası yattığı kanaatindeyim.
Biz, bu tip durumlarda eğitimin gerçekliğinden hareket edeceğimizi defalarca söyledik. Yine öyle yapacağız ve ağustos ayında hem yeni atamaları hem de yer değiştirme taleplerini karşılayacağız.”

GAZETECiLER FiiLi HiZMET ZAMMINDAN GERİYE DÖNÜK YARARLANABİLECEK



Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yozgat İl Müdürü İsmail Yılmaz, Basın Kartı Yönetmeliğine göre basın kartı sahibi olmak sureti ile gazetecilik yapanlardan memurluğa girip, meslekleri ile ilgili görevlerde istihdam edilen basın müşavirlerinin bu görevde geçen her yılına 3 ay fiili hizmet süresi zammı verilerek bu süreler sekiz yılı geçmemek üzere emeklilik yaş hadlerinden indirileceğini söyledi.

Yozgat SGK İl Müdürlüğüne atanan ve geçen hafta Perşembe günü göreve başlayan SGK Yozgat İl Müdürü İsmail Yılmaz, basın mensuplarıyla bir tanışma toplantısı düzenleyerek, 10 Ocak’ta onaylanan fiili hizmet zammı hakkında bilgi verdi. Gazetecilere yıpranma hakkının verilmesine ilişkin kanun tasarısının hazırlanmasında kendisinin de görev yaptığını hatırlatan Yılmaz, “5510 sayılı kanunun yürürlük tarihinden sonra basın ve gazetecilik mesleğinde çalışanların fiili hizmet süresi zammından yararlandırılmalarına son verilmiştir. Ancak, günümüz koşullarında söz konusu mesleklerde görev yapanların çalışma şartlarının daha ağırlaştığı, ayrıca bu sigortalıların için fiili hizmet süresi zammından daha önce yararlandırılmakta iken 17/4/2008 tarih ve 5754 sayılı Kanunla 5510 sayılı Kanunun 40’ıncı maddesinde yapılan düzenleme ile verilmiş bir hakkın geri alındığı düşünülerek söz konusu madde de yeni bir düzenleme yapılarak, Basın Kartı Yönetmeliğine göre basın kartı sahibi olmak suretiyle basın ve gazetecilik iş yerlerinde fiilen çalışanların fiili hizmet süresi zammından tekrar yararlandırılmaları imkanı sağlanmıştır” dedi.

Yapılan düzenleme ile söz konusu mesleklerde çalışanların 360 gün çalışmasına karşılık 90 gün fiili hizmet süresi zammı ekleneceği hükme bağlandığını ifade eden Yılmaz, “Fiili hizmet süresi zammından sigortalılık süreleri boyunca en fazla 5 yıl faydalanabilecekleri ve bu sürenin en fazla 3 yılı geçmemek üzere yarısı oranında emeklilik yaşlarından düşülmesine imkan sağlanmıştır. Fiili hizmet zammı geriye dönük olarak da yararlanılacak. Ancak fiili hizmet zammı için pirim ödemesi şahıslar kendisi yapacak. Bu süreden yararlanmak isteyenlerin çalıştıkları kurumlarıyla görüşerek, 3 ay içerisinde SGK’ya müracaat etmeleri gerekmektedir. Önümüzdeki günlerde primlerin nasıl hesaplanacağı konusunda açılama yapacağız” dedi. Kendisinin Yozgatlı olduğunu ifade eden Yılmaz, kendi memleketine hizmet etmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Sosyal Güvenlik Kurumu'nun insan hayatında çok önemli yere sahip bir kurumdur. Amacımız, halkımıza en iyi şekilde hizmet edip güler yüzle karşılayıp vatandaşlarımızın taleplerini en kısa sürede yerine getirmektir” diye konuştu.

22 Ocak 2013 Salı

Yozgat Kültürel Lezzetlerine Patent Alıyor


Yozgat Arabaşın'dan sonra Parmak çöreği de Patent korumasına alınıyor.

Yozgat Belediye Başkanlığı, Türk Patent Enstitüsü (TPE) Başkanlığı'na Parmakçöreği ve Arabaşısı için coğrafi işaretlerin korunmasına ilişkin tescil başvurusunda bulundu. Söz konusu talep, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

"markalama" için başvurulan Parmakçöreği'nin tanımı ve ayırt edici özellikleri şöyle tarif edildi:
"Yozgat'a özel bir ekmek türü olup gerçek lezzet için ustalık hizmetinin tam bir profesyonellik gerektirdiği hamur kıvamının ve pişme kıvamı ile usullerinin çok iyi bilinmesi gereken bir gıda maddesidir. En önemli özelliği ise hiçbir katkı maddesi içermemesi ve taş fırında odun ateşiyle yalnız ateşe maruz kalmadan, ısısıyla pişirilmesidir. Ayrıca üretimde sadece hazır maya kullanılmamakta belli bir miktarda da ekşi maya olarak tabir edilen bir gün önce üretimde kullanılan hamurdan kullanılmaktadır. Bu kullanılan ekşi maya, parmak çöreğe has bir Tat vermekte ve pişme sırasında kalın kabuk yapıp parmak çöreğin çıtır olmasını sağlamaktadır."
Yozgat Belediyesi'nin markalama başvurusuna itirazlar 6 ay boyunca yapılabilecek. Denetimler ise Yozgat Belediye Başkanlığı'nın koordinatörlüğünde, Yozgat Tarım İl Müdürlüğü'nün temsilcisi, Yozgat Sanayi ve Ticaret Odası'nın temsilcisi ve Sağlık İl Müdürlüğü'nün temsilcisinden oluşacak toplam üç kişilik bir komisyonla yürütülecek.
"Markalama" için başvurulan Arabaşısı'nın tanımı ve ayırt edici özellikleri ise şöyle:
"Yozgat Arabaşısı, arabaşı çorbası ve ayrı yapılan arabaşı hamurundan oluşan bir üründür. Çorbayı diğer çorbalardan ayıran en önemli özellik ekmek ile birlikte değil, beraberinde hamur (çiğnenmeden) yutularak ve kış mevsiminde içilmesidir. Arabaşını diğerlerinden ayıran başka özellik ise söz konusu çorbanın üretiminde kullanılan etin doğal ortamda yetişen veya yaylalarda doğal besinlerle beslenerek yetiştirilen tavuk, hindi veya kazlardan elde edilmiş olmasıdır."
Ürünün denetimini Yozgat Belediye Başkanlığı'nın Koordinatörlüğü’nde, Yozgat Tarım İl Müdürlüğü'nün temsilcisi, Yozgat Sanayi ve Ticaret Odası'nın temsilcisi ve Sağlık İl Müdürlüğü'nün temsilcisinden oluşacak toplam üç kişilik bir komisyon yürütecek.

3. ETAP TOKİ KURALARI ÇEKİLDİ


     Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Akdağmadeni'nde yapılacak 3.Etap 424konut için kura çekimi yapıldı.
       Belediye Kültür Merkezinde noter huzurunda yapılan çekilişe İlçe Belediye Başkanı Suphi Daştan, Belediye Meclis Üyeleri ve konut için başvuru yapan çok sayıda vatandaş katıldı.
Çekiliş öncesi bir konuşma yapan İlçe Belediye Başkanı Suphi Daştan, İlçe halkının kendisine verdiği göreve leke düşürmeden bugünlere kadar getirdiğini belirterek, "Nasıl Türkiye hızlı bir değişim geçiriyorsa Akdağmadeni de bu değişimden nasibini alıyor. Bugün Akdağmadeni İlçesi İç Anadolu'da en hızlı gelişen ilçelerden biri haline geldi. İlçemizde eskiden su taşıyarak su ihtiyacını gideriliyordu. ilçeye saniyede 30 litre su veriliyordu Biz belediye olarak belediye imkanlarıyla şu an ilçemize saniyede 90 litre su veriyoruz" dedi.Akdağmadeni Belediyesinin 1862 yılında kurulduğunu ve Beyoğlu Belediyesinden sonra en eski belediye olduğunu  vurgulayan Başkan Daştan, ".Bu yıldan 2004 yılına kadar ilçeye yapılan kanalizasyon 26 kilometredir. Bizim hizmet yılımız 8 yılda yapılan kanalizasyon 85 kilometredir. Akdağmadeni gerek hükümetin gerek belediyenin hizmetleri ile gelişiyor güzelleşiyor göç alıyor ve kıymetli bir ilçe haline geldi. Akdağmadeni gelişmeye devam edecek. Yozgat'ta nüfusu artan tek ilçe Akdağmadeni ilçemizdir" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın katkılarıyla ilçeye 4 yıllık sağlık meslek yüksekokulu kazandırıldığına değinen Başkan Daştan, "Bu büyük bir nimettir. İlçe halkımız evde çorba içip üniversite okuyacak. Bu kazandırdığımız fakülte ilçemizin vizyonunu değiştirecek.Akdağmadeni Belediyesinin 2012 yılı yatırım bütçesi 15.5 milyondur. Bu bütçe belediye kaynaklarının bütçesidir. 2013 yılında da bu hizmetin fazlasını yapacağız" diye konuştu.
2004 yılında ön talep almadan yapılan 192 konutun satışında sıkıntı yaşadıklarını ve daha sonra yapılan 2. etap konutlardan 14'ü elimizde kaldığını ifade eden Başkan Daştan, "bunlara 170'e yakın başvuru oldu. 3. Etap konutların da yapılması için müracaata bulunduk ve 176 adet daha yapılması kararı alındı. İlçeye yapılması planlanan 3. Etap 176 konut için 690 kişinin müracaat yapılınca, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın desteği ile bu sayıyı 424'de çıkardık" dedi. .
Yapılan konuşmanın ardından 3. Etap TOKİ kuraları çekilişinde hak sahibi olanlar sevinç yaşarken, ev sahibi olamayanlar üzüntü yaşadı.

19 Ocak 2013 Cumartesi

Akdağmadeni'nde 3. Etap Tok Kuraları Çekildi



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Akdağmadeni'nde yapılacak 3.Etap 424
konut için kura çekimi yapıldı.
Belediye Kültür Merkezinde noter huzurunda yapılan çekilişe İlçe Belediye Başkanı Suphi Daştan, Belediye Meclis Üyeleri ve konut için başvuru yapan çok sayıda vatandaş katıldı.
Çekiliş öncesi bir konuşma yapan İlçe Belediye Başkanı Suphi Daştan, İlçe halkının kendisine verdiği göreve leke düşürmeden bugünlere kadar getirdiğini belirterek, "Nasıl Türkiye hızlı bir değişim geçiriyorsaAkdağmadeni de bu değişimden nasibini alıyor. Bugün Akdağmadeni İlçesi İç Anadolu'da en hızlı gelişen ilçelerden biri haline geldi. İlçemizde eskiden su taşıyarak su ihtiyacını gideriliyordu. ilçeye saniyede 30 litre su veriliyordu Biz belediye olarak belediye imkanlarıyla şu an ilçemize saniyede 90 litre su veriyoruz" dedi.
Akdağmadeni Belediyesinin 1862 yılında kurulduğunu ve Beyoğlu Belediyesinden sonra en eski belediye olduğunu
vurgulayan Başkan Daştan, ".Bu yıldan 2004 yılına kadar ilçeye yapılan kanalizasyon 26 kilometredir. Bizim hizmet yılımız 8 yılda yapılan kanalizasyon 85 kilometredir. Akdağmadeni
gerek hükümetin gerek belediyenin hizmetleri ile gelişiyor güzelleşiyor göç alıyor ve kıymetli bir ilçe haline geldi. Akdağmadeni gelişmeye devam edecek. Yozgat'ta nüfusu artan tek ilçe Akdağmadeni ilçemizdir" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın katkılarıyla ilçeye 4 yıllık sağlık meslek yüksekokulu kazandırıldığına değinen Başkan Daştan, "Bu büyük bir nimettir. İlçe halkımız evde çorba içip üniversite okuyacak. Bu kazandırdığımız fakülte ilçemizin vizyonunu değiştirecek.Akdağmadeni Belediyesinin 2012 yılı yatırım bütçesi 15.5 milyondur. Bu bütçe belediye kaynaklarının bütçesidir. 2013 yılında da bu hizmetin fazlasını yapacağız" diye konuştu.
2004 yılında ön talep almadan yapılan 192 konutun satışında sıkıntı yaşadıklarını ve daha sonra yapılan 2. etap konutlardan 14'ü elimizde kaldığını ifade eden Başkan Daştan, "bunlara 170'e yakın başvuru oldu. 3. Etap konutların da yapılması için müracaata bulunduk ve 176 adet daha yapılması kararı alındı. İlçeye yapılması planlanan 3. Etap 176 konut için 690 kişinin müracaat yapılınca, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın desteği ile bu sayıyı 424'de çıkardık" dedi. .
Yapılan konuşmanın ardından 3. Etap TOKİ kuraları çekilişinde hak sahibi olanlar sevinç yaşarken, ev sahibi olamayanlar üzüntü yaşadı.

17 Ocak 2013 Perşembe

AÇIKHAVA MÜZESi GiBi



Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesi adeta açık hava müzesini andırıyor. İlçede bulunan birden fazla tarihi yapı görenleri şaşırtırken, belediye tarihi yapıları gelecek nesillere aktarabilmek amacıyla hazırlattığı proje doğrultusunda restore çalışmaları yaptırıyor.

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, ilçe merkezinde çok sayıda tarihi yapının bulunduğunu, bu yapıların zaman içerisin de yeni yapılanmaların gölgesinde kaldığını belirterek, ''Bu dokuyu koruyup, ön plana çıkartarak, gelecek nesillere bırakabilmek için çalışmalarımız devam ediyor'' dedi.
Bu çerçevede ilk etapta Ahishavi Mahallesi'ndeki tarihi yapıların da bulunduğu sokakta proje çalışması yapıldığını belirten Daştan, ilçe merkezinde bulunan eski tarihi Cezaevi binasının restore ettirildiğini, eski askerlik şubesi binasının restore çalışmalarının tamamlandığını kaydetti. İlçe Merkezi'nde yapılış tarihleri bilinmeyen 12 tarihi yapının bulunduğunu da hatırlatan Daştan, bu yapılardan bir çoğunun resmi kurumlar tarafından kullanıldığını, diğer yapıların ise restore edilmesi konusunda çalışmaların aralıksız devam ettiğinin altını çizdi. Amaçlarının ilçe merkezinde bulunan tarihi dokunun korunup, restore edilerek turizme kazandırılırken, gelecek kuşaklara da miras olarak bırakmak olduğunu kaydeden Daştan, restore edilen eski Askerlik Şubesi binasının konuk evi olarak kullanıldığını anlattı.
Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, İstanbulluoğlu Mahallesindeki Kilise Caminin restorasyonu için Orta Anadolu Kalkınma Ajansına sunulan projenin anıtlar kurulundan geçtiğini, restorasyon için 460 bin lira ödenek çıktığını belirtti. İlçedeki tescilli 12 tarihi eserden 4'üncüsünün de ayağa kalkacağını kaydeden Daştan, kalan 8 eserle ilgili çalışmaların devam ettiğine vurgu yaparak, ''Akdağmadeni'ni Orta Anadolu'da turizm merkezi haline getireceğiz. Çalışkan Köyünde bulunan Behramşah Kalesinin de restorasyonu için çalışmalarımız sürüyor'' diye konuştu.

16 Ocak 2013 Çarşamba

Akdağmadeni Müftülüğü, hanımlar için dinî sohbet programları düzenliyor



Akdağmadeni İlçe Müftülüğü, 2 haftada bir Perşembe günleri hanımlar için dinî sohbet programları düzenliyor.
Akdağmadeni İlçe Müftüsü Faruk Latifoğlu, ilçe merkezinin yanı sıra, beldelerde ve Kur’ân kursu bulunan köylerde Kur’ân hocaları tarafından iki haftada bir perşembe günleri camilerde kadınlara vaaz verildiğini, programların Haziran ayına kadar devam edeceğini söyledi. Latifoğlu, “Kadınların dinî yönden aydınlatılmaları, cami hizmetlerinden daha çok istifade edebilmelerini amaçlıyoruz. İlçe Müftülüğü olarak kadınlara yönelik vaaz ve irşad ekibi oluşturduk. Oluşturulan bu ekip, camilerimizde vaaz edecek ve kadınlarımızın namaza katılmalarını sağlayacaklar” diye konuştu.
Hazreti Peygamber’in tebliğ ve irşad faaliyetini sürdürürken cemaat arasında hiçbir fark gözetmediğini vurgulayan Latifoğlu, “Kadınların da camilerde kendilerine ayrılan bölümlerde, aynı safta omuz omuza, gönül gönüle birlik ve beraberlik içinde olmalarını görmek istemiş ve bu özelliklere sık sık vurgu yapmıştır” dedi.

14 Ocak 2013 Pazartesi

Duyarlı Esnaf, Donmak Üzere Bulduğu Köpeği Kurtardı


           Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava yüzünden yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak köpekleri zor durumda kaldı.
          Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava yüzünden yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak köpekleri zor durumda kaldı. Sabah iş yerini açmaya geldiğinde çöp konteynerin yanında hareket etmeden duran yavru köpeği gören duyarlı esnaf yavru köpeği donmaktan kurtardı.
           İlçede bir hafta süren kar yağışı ve soğuk hava en fazla sokak hayvanlarını etkiledi. Beyaz kar örtüsüyle kaplı alanda yiyecek bulamakta güçlük çeken yavru köpeğe ilçede kuru temizleme işiyle uğraşan Salih Şahin isimli esnaf sahip çıktı. Donmak üzere bulduğu köpeği iş yerine getiren Şahin, sobayı yakarak yavru köpeğe yiyecek verdi.
Bu aylarda sokak kedi ve köpeklerin yiyecek bulmakta sıkıntı çektiğini ifade eden Şahin, "Kar ilçemizde bir metreye yaklaştı. Hal böyle olunca bütün hayvanlar yiyecek sıkıntısı yaşamaya başladı. Uçan kanatlılar, yaban hayvanlarının yanı sıra bizlerle şehirlerde yaşayan sokak hayvanları da aç kaldı. Bu yüzden bütün vatandaşlarımız bu hayvanları düşünerek duyarlı davranmalarını istiyorum." dedi.
         Çöp konteynerinin dibinde bulduğu yavru köpeğin soba külleri arasında yiyecek bulmak için arayışta olduğunu ifade eden Şahin, "Bu durumda olan bir sürü hayvan vardır. Sadece ilçemizde değil her yerde durum aynıdır. Hayvan sevgisinden yoksun insanda merhamet duygusu aramak yanlış olur. Köpeği bulduğumda iş yerine getirerek sobayı yaktım ısıtmaya çalıştım. Marketten aldığım salam türü yiyecekleri verdiğimde hayvan yemedi. Daha sonra sobanın sıcaklığıyla ısınan hayvan kendine gelerek verdiğim yiyecekleri yemeye başladı. Veteriner çağırarak hayvanı kontrol ettirdim. Veteriner sadece aç olduğunu ve biraz bakıma ihtiyacı olduğunu söylemesi üzerine bu hayvana kış boyunca bakmaya karar verdim. Vatandaşlarımız da bu dönemlerde pencerelerinin önüne kuşlar için ekmek kırıntıları, kedi ve köpekleri içinse müsait yerlere yiyecek bırakabilirler. Çünkü bu bizlerin insanlık görevidir. Ayrıca büyük bir sevaptır." diye konuştu.

Yozgat Akdağmadeni Müftülüğü 'Aile İmamı' Projesi Başlattı


            Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı 'Aile hekimliği' uygulamasından sonra Yozgat Akdağmadeni İlçe Müftülüğü de 'Aile İmamlığı' projesi başlattı.
             Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı 'Aile hekimliği' uygulamasından sonra Yozgat Akdağmadeni İlçe Müftülüğü de 'Aile İmamlığı' projesi başlattı. Proje ile din görevlilerinin caminin hitap ettiği bölgedeki ailelerin sorunlarıyla yakından ilgilenmesi ve dini konularda yardımcı olmaları hedefleniyor.
Akdağmadeni İlçe Müftüsü Faruk Latifoğlu, müftülük olarak vatandaşlara daha yakın olmak, birlik beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmek için 'Aile İmamlığı Projesi'ni uygulamaya koyduklarını söyledi. Müftü Latifoğlu, "İmam demek sadece camiye gidip cemaate namaz kıldırmak ya da ezan okumak değil. Nasıl bir öğretmen öğrencileriyle yakın iletişim kurup, onlarla bire bir ilgilenerek başarılı olmalarını istiyorsa bizlerde vatandaşlarımızın dini yönden eksiklerinin tamamlamasını istiyoruz. Bu bizim görevimiz. Bunu yapabilmek içinde farklı uygulamaları hayata geçiriyoruz. Projemiz vatandaşın sadece camiye gelip ya da gelmemesiyle ilgili değil. Nasıl ki aile fertleri bir çocuğunun yada bir akrabasının yardıma ihtiyacı varsa, sıkıntısı varsa onu çözmek için hep birlikte çaba sarf ediyorsa bizlerde beraberce bu gibi durumların aşılması için mücadele edeceğiz." diye konuştu.
           Önümüzdeki günlerde bütün imamların, müezzinlerin mahalledeki evleri tek tek ziyaret edeceğini anlatan Müftü Latifoğlu, "Bir program dahilinde Akdağmadeni'nde ne kadar aile varsa hepsini teker teker ziyaret edeceğiz. Evleri yarım saatliğine, bir saatliğine ziyaret edeceğiz. O insanlarla konuşup görüşeceğiz. İnsanlarımızın bize gelmesi değil, bizim gitmemiz lazım. Onların gelmesini beklemeyeceğiz. Akdağmadeni insanı çok misafirperver. Bizi en güzel şekilde karşılayacağını biliyorum." şeklinde konuştu.
İlçe Merkez Haseki Camii'nde başlattıkları uygulama ile sabah namazlarını hatimle kıldıklarını ifade eden Latifoğlu, "Böyle bir uygulama başlattık. Hatimle namazdan sonra cemaatimizle beraber güzel bir kahvaltı, o kahvaltıdan sonra her cuma sabahı cemaatimize bir hadis dersi yapmayı planladık. Amacımız burada insanlarımızı sabah namazının o huzurunu, o manevi hazzını ve bereketini hissettirmek. Cemaatimizle beraber olmak, cemaatimizi artırmak ve özellikle gençlerin gelmesini sağlamak." şeklinde konuştu.

Akdağmadeni'nde Kar Temizleme Çalışmaları Sürüyor



Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde, belediye temizlik işçileri kar temizleme çalışmasını sürdürüyor.
İlçede yaklaşık bir haftadır devam eden kar yağışının kesilmesinin ardından, belediye temizlik işçileri cadde ve kaldırımlarda kar temizleme çalışmalarına devam ediyor. Yüksek kesimlerde yaklaşık bir metreyi bulan kar kalınlığı şehir merkezinde 70 santimetre olarak ölçüldü.

Belediye Başkanı Suphi Daştan, yaptığı açıklamada, Yozgat'ta kar yağışının en fazla Akdağmadeni bölgesine yağdığını belirterek, "Belediye olarak kış girmeden bütün tedbirlerimizi almıştık. Belirli aralıklarla yaklaşık bir haftadır devam eden kar yağışı ilimizde etkili oldu. İşçilerimiz, gece gündüz demeden çalışıyor. Belediye olarak, karla mücadele ekibimiz 2 greyder, 2 kepçe, 2 traktör ve 2 kamyonla birlikte, cadde, sokak ve mahalle yollarını ulaşıma açtı. Şu an çarşı merkezinde kar temizleme çalışmalarına başladık. Ekipler, çarşı merkezi ve ara sokaklarda biriken karları greyderlerle sıyırıp, kamyonlarla ilçe dışına taşıyor. Biz de zaman zaman işçilerimizi ziyaret ederek onlara moral vermeye çalışıyoruz. Kendileri gerçekten özverili bir şekilde fedakarca çalışarak şehrin temizliğini yapıyor. Bu vesile ile onlara bir kez daha teşekkür ediyorum." diye konuştu.

“Bundan tam 52 yıl önce düzenlenen 212 sayılı yasa, “ gazetelerin emekçileri” diye tabir edilen gazete çalışanlarına her yönden geniş kapsamlı sosyal haklar getirmişti. Bu nedenle basın çalışanlarının özlük haklarının ve iş güvencesinin korunmasının yanı sıra editoryal bağımsızlıkları da teminat altına alınmıştı.Bir başka deyişle 212 sayılı yasa sayesinde gazetecilerin basın ve ifade özgürlüklerini rahatça kullanmalarına olanak sağlanmıştı.Dolaysıyla demokrasinin 'olmazsa olmaz' koşullarından birisi olan “basın ve ifade”özgürlüğünün basın çalışanları tarafından serbestçe kullanabilmeleri aynı zamanda halkımızın gerçekleri öğrenme ve bilgi edinme haklarını geniş kapsamlı elde edebilmesine de olanak sağlamıştı.”
Yozgat Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu başkanı Osman Hakan Kiracı, mesajında daha sonra aradan geçen 52 yıllık süreçte 212 sayılı yasada basın çalışanlarının lehine iyileştirmelerin yapılmadığını aksine bir takım sorunlarla karşı karşıya bırakıldıklarını kaydederek şöyle konuştu:
“ Üzülerek ifade ediyorum ki; aradan geçen yarım asırlık süreçte gazetecilerin özlük hakları daha da törpülenmiş, editoryal bağımsızlık rafa kaldırılmış,gazeteciler artık bu ülkede sansür ve oto sansür baskısı altında çalışmak zorunda bırakılmışlardır.Türkiye'de bugün özellikle büyük kentlerimizde yayınlanan yaygın basında gazetecilerin çoğu 212 sayılı yasa kapsamında çalıştırılmamakta ,yine Türk medyasında sadece üst düzey yöneticilere ve köşe yazarlarına yüksek ücretler ödenirken tabandaki fikir işçileri de asgari ücretle çalıştırılmaktadır.
Günümüzde tekelleşen medyanın yayın organlarında ekonomik ve sosyal haklardan yoksun bir şekilde çalıştırılan gazeteciler,her an işsizlik sorunuyla da karşı karşıya bulunmaktadır.Özetle söylemek gerekirse;2013'e geldiğimiz bu çağda, yayın organlarına hayat veren “fikir işçileri” adı verilen basın çalışanları, maalesef 212 sayılı yasaya göre değil, basın kuruluşlarının oluşturduğu taşeron firmaların kadrolarında beden işçilerine sağlanan sosyal ve ekonomik koşullara göre,muamele görmektedir.
İşte,böylesine bir durum nedeniyle mesleki iş güvencesinden ve bir takım sosyal haklarından yoksunlaştıran geçim derdindeki meslektaşlarımızın günümüzde basın ve ifade özgürlüklerini rahatça kullanabildiklerini söyleme şansına sahip bulunmamaktayız.
Çalışan gazetecilerin basın ve ifade özgürlüklerinin gereğince kullanamamaları sonucunda halkımız da gerçekleri öğrenme ve bilgi edinme hakkını yeterince elde edememektedir.Bu durum demokrasimiz açısından oldukça kaygı vericidir. “ YGC Başkanı Kiracı açıklamasının son bölümünde ise “10 Ocak çalışanlar günü basın bayramı ülkemizde geçmişte sevinçle kutlanıyordu. Ama ne hazindir ki son yıllarda da buruk bir şekilde kutluyoruz.”dedi.

VALİ ABDULKADİR YAZICI'NIN “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ” KUTLAMA MESAJI


Kamuoyu adına;  hassas, ciddi ve önemli konularda gündem oluşturabilen,  hiçbir tesir altında kalmaksızın görevlerini tarafsız, güvenilir ve objektif olarak yürüten basın çalışanlarımız, demokratik toplumların ayrılmaz bir parçasıdır.
Basın çalışanları; Cumhuriyetimizin kuruluşundan günümüze kadar Büyük Türk Milletine önemli ve yararlı hizmetler vermiş, bilgilendirme yoluyla kamuoyu oluşturma görevini yerine getirerek demokrasinin vazgeçilmez temel unsurları arasında layık olduğu yerini almıştır.
Diğer taraftan,  ilimizde görev yapan yazılı/görsel yerel basın-yayın kuruluşu ve ulusal haber ajansı çalışanları Orta Anadolu'nun bu güzel kenti Yozgat'ımızın sahip olduğu sosyal, ekonomik ve kültürel değerlerinin korunup geliştirilmesinde gayret göstermekte, ilimizin her alanda gelişmesine, kalkınmasına ve büyümesine mesleki imkânları ölçüsünde kamuoyunu bilgilendirerek  katkıda bulunmaktadırlar.
Bu vesileyle, ilkeli, tarafsız, güvenilir yayınlarıyla kamuoyunun güçlü ve gür sesi olan, basın meslek ilkelerine bağlı tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, aile yaşantılarında mutluluklar ve çalışma hayatlarında başarılar dilerim.

9 Ocak 2013 Çarşamba

Esnaflara "Dolandırıcılık" Uyarısı


Akdağmadeni İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro (TDP) Amirliği ekipleri, esnafları hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
İlçe TDP Amirliği ekipleri, ziyaret ettikleri esnaflara yaşanması muhtemel hırsızlık, dolandırıcılık olayları hakkında alınması gereken önlemler hakkında bilgiler verdi.
İlçe Emniyet Müdürü Sait Oran ekiplerinin, suçları önlemede toplumsal sorumluluk bilincinin geliştirilmesi, toplumun tüm kesimlerinin katılımını sağlayarak polis teşkilatınca halka sunulan güvenlik hizmetlerinin verimlilik ve etkinliğinin artırılmasını amaçladıklarını söyledi.
Özellikle kendisini polis, hakim, savcı gibi tanıtan dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Oran, sahte para, yankesicilik, dolandırıcılık ile ev ve iş yerlerindeki hırsızlık olayları hakkında da esnaf ve vatandaşları bilgilendirmeye çalıştıklarını dile getirdi.
Sık sık esnafları ziyaret devam ederek bilgilendirdiklerini anlatan Oran, TDP Amirliğinin, vatandaşın her türlü dert ve sıkıntılarına çözüm bulmak ve yaşanması muhtemel üzücü olayların yaşanmadan önlenmesi için kurulduğunu bildirdi.
Oran İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerin her türlü sıkıntıda vatandaşların hizmetinde olduğunu sözlerine ekledi.

Yozgat'ta Keklik, Çakal ve Tilki Avı Yasaklandı


Akdağmadeni ilçesinde keklik, çakal ve tilki avının, 2013-2014 av sezonunda yasaklandığı bildirildi.
Akdağmadeni Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda yapılan Av Komisyonu Toplantısı'nda, avlanmasına izin verilen av hayvanları, avlanma süreleri, avlanma limitleri ve koruma altına alınan av hayvanları konusu görüşüldü.
Doğa Koruma Milli Parklar Yozgat Şube Müdürlüğü'nde görevli mühendis Hasan Tezer, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 2013-2014 av sezonunda ilçe genelinde keklik, çakal ve tilki avının, bu hayvanların neslinin korunması amacıyla yasakladığını söyledi.
Tavşan ve keklik avının 27 Ocak'ta, diğer tüm hayvan avlarının da 24 Şubat'ta sona ereceğini ifade eden Tezer, Akçakışla Ördek Avlağı ve Eynelli Keklik Yerleştirme Sahası'ndaki av yasağının devamına karar verildiğini kaydetti.

6 Ocak 2013 Pazar

TGF Genel Başkanı Atilla Sertel'den 'kurultay' açıklaması



© MEDYATAVATGF'nin dün yapılan olağanüstü kurultayında yeniden genel başkan seçilen Atilla Sertel, kurultayla ilgili AA tarafından servis edilen habere yanıt verdi...

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel tarafından yapılan açıklama şöyle:
Devletin Ajansı'nın araştırmadan, haberi doğrulatmadan hızla servise koyması çok anlamlıdır. Ajans haberde iki ayaklı davranılması ilkesini bir kez daha hiçe saymış, asılsız suçlamaları yapanları muhatap almış, yalan, yanlış bir haberi servise koymuştur. En azından Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı olarak şahsımı aramaları ve bir olağanüstü seçimin sonucunu vermeleri gerekirken kongre kaçkınlarının suçlamalarını yayımlamaları çok manidardır.
Devletin ajansı AA'nın bu yanlı ve yandaş haberini kullanan gazetelere de bakınca kimlerin hangi örgütlenmenin içinde olduğu açıkça ortaya çıkmaktadır. AA'nın yayımladığı bu yalan haberi Yeni Akit, Yeni Şafak, Yeni Asya ve Sabah Gazeteleri 6 Ocak tarihli sayılarında kullanmıştır.
TGF genel kurulu ile ilgili gerçekleri yazalım. Beklentimiz; asılsız açıklamaları doğrulatmadan yayımlayan Anadolu Ajansı başta olmak üzere bu gerçeklerin yazılmasıdır.
23 Eylül 2012 günü 274 delegeden 251'inin yani yüzde 94 katılımla Olağan Genel Kurulumuzu gerçekleştirdik. Seçim öncesi ve esnasında her türlü baskıya, kavgaya, saldırıya rağmen 131 oy aldık ve seçimi kazandık. Seçim sonrasında TGF’ye ve bize yakışır şekilde muhalif aday ile birlikte fotoğraf çektirip, salondan el ele kol kola ayrıldık. Ancak daha sonra aynı şahıs kimden ya da kimlerden talimat aldı bilinmez önce mahkemeye koşmuş ardından olağanüstü kongre için imzalar toplanmıştır.
Olağanüstü Kongre 5 Ocak'ta yapılmıştır. Amaçları kongreyi zamanında yaptırmamak ve federasyona mahkeme kararı ile kayyum ataması yaptırmak olan bu kişilerin oyunlarını cemiyet başkanlarımız ve delegelerimiz bozmuştur. 46 üye meslek örgütümüzden 160 delege seçime katılmıştır. Bazı arkadaşlarımız ise hasta olduğu, açık öğretim sınavlarına katılacağı için seçime gelememişlerdir. Muhalefete ait 5-10 cemiyet başkanı ise kongrenin yapıldığı otele çok yakın otelde toplanmış ve bir bildiri kaleme alarak, topladıkları imzanın arkasında duramamanın ezikliği içinde davranmışlardır. Hazırladıkları deklarasyonu da birçok ismin, cemiyetin izinlerini dahi almaya gerek duymadan altına imzalarını atarak kamuoyuna duyurmuşlardır.
İmza aşamasında bizlere "korkmayın seçime gelin" diye seslenenler dün yapılan olağanüstü genel kurulda salona dahi gelme gücünü kendilerinde bulamamışlardır.
Deklarasyonda 40 üye meslek örgütünün imzası olduğu belirtilmiştir. Ancak Anadolu Ajansı bu sayıyı 50 olarak yazmış ve gazetelerde de 50 olarak yer almıştır. TGF’nin bugün için üye meslek örgütü sayısı 68’dir. 5 Ocak’ta Ankara’da yapılan Olağanüstü Genel Kurula ise 46 üye meslek örgütünün başkanı katılmıştır. Kongreye gelmeyen üye meslek örgütü sayısı ise 22’dir.
Oysa yayımlanan deklarasyonda federasyonumuza üye 40 basın meslek örgütünün imzası olduğu belirtilerek olağanüstü genel kurula katılan bazı üye meslek örgütlerimiz de bildiriye imza atmış gibi yansıtılmıştır.
Sonucu sandık söyler. Olağanüstü genel kurulda da öyle olmuştur. 160 delegemizin oybirliğiyle genel başkanlığımdaki TGF’nin mevcut yönetimine bir kez daha güven oyu verilmiştir.
Büyüyen, gelişen, basının sorunlarına yüreklice sahip çıkan, mal ve mülk sahibi olan federasyonumuz bugün daha da güçlüdür.
5 Ocak’ta üçüncü kez aldığımız güvenoyuyla projelerimize, mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Asıl olan kervanın yürümesidir. O nedenle dışarıdan gelen seslere itibar etmeyeceğiz. TGF kervanı büyüyerek ve yücelerek yol almaktadır, alacaktır.
Kamuoyunun bilgisine, saygılarımla sunarım.

1 Ocak 2013 Salı

Eğitim Bir Sen Yılın İlk Mesaisine Eylemle Başlayacak



Eğitim Birsen Akdağmadeni İlçe Temsilcisi Kenan Önal, 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında uygulamaya girecek olan öğrencilere kılık-kıyafet serbestliğinin öğretmenler için de getirilmesini istediklerini söyledi.eylemlere bir yenisini daha...
Eğitim Birsen Akdağmadeni İlçe Temsilcisi Kenan Önal, 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında uygulamaya girecek olan öğrencilere kılık-kıyafet serbestliğinin öğretmenler için de getirilmesini istediklerini söyledi.
Öğretmenlere de kılık kıyafet serbestliğinin getirilmesi için daha önce Tbmm önünde ve 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde tüm illerde yaptıkları

Haber: Ali Özdemir

500 Fidan Halkla Buluştu


Yozgat'ın Akdağmadeni Orman İşletme Müdürlüğü ilçe halkına 500 adet fidan dağıttı.
Akdağmadeni Orman İşletme Şefi Uğur Arıcan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan "Daha Yeşil Bir Türkiye İçin Fidan Dikelim"
kampanyası kapsamında ilçe halkına fidan dağıtımı yaptıklarını belirterek, "Halkımıza çam, sedir ve huş olmak üzere 500 adet fidan dağıttık. Amacımız, halkımızı ağaç dikme konusunda bilinçlendirmek, fidanları toprakla buluşturmak ve bulunduğumuz bölgeyi daha yeşil bir hale getirmektir" dedi.

Haber: Ali Özdemir

Akdağmadeni'nde Mekke Fethinin Yıl Dönümü Çeşitli Etkinlikle Kutlandı


Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde faaliyetini sürdüren dernekler tarafından Mekke'nin fethinin yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Akdağmadeni İmam Hatip Mezunları Derneği, Diyanet Sen ve Anadolu Gençlik Vakfı ortaklaşa düzenlediği programda 1 Ocak Mekke'nin fetih yıl dönümünü kutladı. Akdağmadeni Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa sivil toplum temsilcileri, dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden İrfan Salman yaptı. Salman, İslam tarihinde iki önemli fethin olduğunu, bunlardan birinin Mekke, diğerinin ise İstanbul'un fethi olduğunu belirterek, bu kutsal gün ve gecenin İslam'da yeri olmayan Yılbaşı kutlamalarına alternatif olabileceğini vurguladı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Samsun Aşık Kutlu Eğitim Merkezi Müdürü İhsan Şenocak ise fethin manevi yönden gönülleri de fethettiğini belirterek, Hz. Muhammed'i (SAV), kutsal şehri fethinden ve yaşantısından örnekler vererek anlattı. Program ilahi ve tasavvuf müziği eşliğinde semazen gösterileriyle sona erdi.

Haber: Ali Özdemir