2 Nisan 2013 Salı

15 Kişilik Suriyeli Aileye Yozgatlılardan Destek


Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınan 15 kişilik aile, Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine yerleşerek yaşanan savaşın izlerini atmaya çalışıyor.
Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan 15 kişilik aile, Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine yerleşerek yaşanan savaşın izlerini atmaya çalışıyor.
Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde doğup büyüyen ve 13 yıl önce Akdağmadeni'ne yerleşen Hikmet Barık adlı vatandaş, iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan akrabalarını, Akdağmadeni'ne çağırdıklarını bildirdi. Barık, "Ailemiz bana telefon açarak iç savaştan kaçmaları için çağrıda bulunduklarını ve ben de onlara Akdağmadeni'ne gelmelerini söyledim. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz sağ olsun, ailemize destekte bulundu. Biz de ailemize ilçede bulunan duyarlı vatandaşlarımız sayesinde bir ev tuttuk. Kendi imkanlarımızla da ailenin evini döşemeye çalıştık. Ailenin günlük ihtiyaçlarının da karşılanması gerekiyor. İlçede bulunan büyüklerimizin desteğiyle inşallah bu eksikleri de giderilir" dedi.
Barık, 15 kişilik ailenin içerisinde 8 çocuğun bulunduğunu ve kimlikleri olmadığı için doktora götüremediklerini de ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder